zaterdag 23 mei 2015

Wederkomst

Ah, is het misschien openbaringen 20:4-6 dat velen geloven in de opstanding van het vlees? Hmmm, ik zie 2 verschillende vertalingen in de Bijbels. De ene Bijbel verteld in vers 4 “en zij leefden en heersten”. Een andere Bijbel verteld weer “en zij werden tot leven gewekt”, of “weder tot leven”.  Daar zit wel een verschil tussen en het is een punt van interpretatie. Als jij inderdaad alleen geloofd in het materiele leven, dan zal je deze vers ongetwijfeld vertalen dat ze weer tot leven gewekt zijn en op aarde leven en heersen. Als je geloofd in het hebben van een ziel die voortleeft na de lichamelijk dood, dan is het wel zo dat deze mensen lichamelijk gestorven en onthoofd zijn, maar qua ziel verder leven en ons mee zullen helpen als begeleiders in Gods Woord. Dat wij in feite steeds contact hebben met de geestelijke wereld en daardoor verder kunnen groeien in Gods Woord.

Ik zal namelijk nog een Bijbeltekst aanhalen, want de opstanding in het vlees is een discussiepunt die al heel lang speelt. Mattheus 22 vanaf 29:

  Maar Jezus antwoordde en zeide tot hen: Gij dwaalt, niet wetende de Schriften, noch de kracht Gods.
  Want in de opstanding nemen zij niet ten huwelijk, noch worden ten huwelijk uitgegeven; maar zij zijn als engelen Gods in den hemel.
  En wat aangaat de opstanding der doden, hebt gij niet gelezen, hetgeen van God tot ulieden gesproken is, Die daar zegt:
  Ik ben de God Abrahams, en de God Izaks, en de God Jakobs! God is niet een God der doden, maar der levenden.
  En de scharen, dit horende, werden verslagen over Zijn leer.

Als het lichamelijke leven alles is, dan kan God nooit zeggen dat Hij de God van Abraham, Izaak en Jacob is. Dan moet ‘is’ veranderd worden in ‘was’, want zij zijn alle 3 al heel lang geleden lichamelijk overleden.

Hoe zie ik de wederkomst? Ik heb lang geleden daar eens een droom over gehad. Ik was op een soort van plein aan de rand van een stad en daaromheen stonden soort van hekken. Er stonden aardig wat mensen op deze plek, maar er stonden veel meer mensen buiten de hekken en die waren aan het schreeuwen en klagen. Die wilden ook de poorten binnen en claimden altijd het Woord van God verkondigd te hebben. Toen liepen een aantal van de aanwezigen binnen de poorten naar de hekken toe om de mensen aan te spreken en te kalmeren. Maar dat lukte eerst niet. Want er werd verteld dat de reden waarom ze niet binnen de poorten waren, was omdat ze niet bekend waren met het Woord van God en daarom ook nooit gehandeld hebben volgens het Woord van God. Uiteraard kwam dat niet goed aan….

Later werden ze verspreid tot bepaalde gebieden en werden leraren aangesteld om het volk opnieuw het Woord van God bij te brengen. Het grootste gedeelte van de begeleiders waren bodes van God die al eens op aarde geleefd hadden en zichtbaar zichzelf kenbaar maakten, maar er waren ook genoeg mensen bij die op dat moment op aarde leefden.

Ik geloof dus niet in een opname weg van de aarde. Ik kan mij niet voorstellen dat een God van Liefde die mensen die Gods Woord niet kennen of niet begrijpen en daardoor niet volledig kunnen volgen, weggenomen worden van deze aarde en daarmee de kans te ontnemen om ooit in de hoogste hemel te komen. Wat ik wel in kan zien, is dat mensen die er alles aan doen voor zelfverrijking, anti-liefde en dat soort zaken uit eigen vrije wil, zonder dat ze op de een of andere manier bezeten zijn, dat zulke lieden hier niet kunnen blijven en dat daarover een tweede dood zal komen. En helaas zijn er van dit soort ook heel veel.

Dat was eigenlijk mijn droom. En natuurlijk, dromen kunnen voortkomen uit eigen fantasie, uit eigen wens. Maar je kunt je misschien wel voorstellen, dat als de wederkomst een feit is, niet iedereen een priester en koning kan zijn, want waar moeten ze een priester of koning over zijn dan, over andere priesters en koningen? Nee, er moet dan nog steeds volk zijn die onderwezen moeten worden in Gods Woord en wat deze precies inhoudt.


Even een korte gedachte over de wederkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten